Universal подготвят римейк на „Челюсти

09.01.2020 г.
Universal подготвят римейк на „Челюсти”В „Завръщане в бъдещето 2” беше предсказано, че през 2015 г. ще видим „Челюсти 19”. Е, не се стигна чак дотам и поредицата за акулата убиец приключи с „Jaws: The Revenge” през 1987 г. Universal обаче явно не са се отказали напълно и сега подготвят римейк на „Челюсти”.

Според изтекла информация новият филм ще е модерна екранизация по класическия роман на Питър Бенчли, излязъл през 1974 г. На следващата година е премиерата на филма, режисиран от Стивън Спилбърг, който счупва всички рекорди.

Надеждата е Спилбърг отново да бъде заменен и да продуцира новата версия. Самият той заяви през 2015 г., че никога няма да режисира римейк на „Челюсти”.

За момента Universal не са избрали режисьор на бъдещия хит. Според някои източници един от вариантите е Андрес Мушети, създателят на двете части на „То”. Говори се и че действието във филма ще се развива в наши дни и ще има нови герои, освен познатите ни от романа и филма.

Който и да бъде избран за режисьор на този проект, няма да му е лесно да достигне нивото на филма от 1975 г. От друга страна „Мега звяр” доказа, че има интерес към подобни сюжети, така че явно този римейк ще се появи точно навреме.
Copyright © 2024 Dir.bg.