написахме<..."/> Кино

Продължението на "Доктор Стрейндж" остана без режисьор

10.01.2020 г.
Продължението на През лятото на 2018 г. написахме, че е възможен „Доктор Стрейндж 2“ по-скоро от очакваното - преди "Пазители на галактиката 3". Проектът на Disney-Marvel се сдоби с режисьор през декември 2018 г. - Скот Дериксън, който оглави първия филм.

Днес обаче Variety съобщава, че Дериксън се изтегля от “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, който е във фаза предпродукция с планирана за 7 май 2021 г. премиера. От Marvel са потвърдили новината, като са я обосновали с "творчески различия". Раздялата е била приятелска, като Дериксън остава изпълнителен продуцент на екшън фентъзито. "Изразяваме благодарност на Скот за приноса му към киновселената на Марвъл", заявили са от студиото.

От своя страна, Дериксън също е казал в Туитър, че решението е взаимно. "Марвъл и аз заедно се споразумяхме да разделим пътя си по "Doctor Strange: In the Multiverse of Madness" заради творчески различия. Благодаря за нашето сътрудничество и оставам изпълнителен продуцент".

Снимките се очаква да започнат през месец май т.г. и не се очаква закъснение в графика, като в този момент се търси нов режисьор.
Copyright © 2024 Dir.bg.