1917“ превзе върха на боксофиса

13.01.2020 г.
„1917“ превзе върха на боксофисаСлед като в продължение на почти месец „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ беше най-гледаният филм в целия свят, най-после се намери достатъчно силен конкурент, който да прекъсне хегемонията му. В случая това е новият военен епос на Сам Мендес1917“. Филмът спечели две от най-престижните награди „Златен глобус“ и логично фокусира вниманието на зрителите.

Всъщност военната драма имаше своята премиера още по Коледа в САЩ, но в ограничен брой кина. Ето че сега тя е най-гледаният филм с приходи 36,5 милиона долара. Почти сигурно филмът ще е с номинации за „Оскар“ в най-важните категории, така че интересът към него няма да спадне скоро.

Вече на второ място е финалът на междузвездната сага. За този уикенд филмът спечели 15 милиона долара и до момента има 478,1 милиона в САЩ. С приходите от останалия свят резултатът му доближава очаквания милиард – 989,5 милиона.

Трети се нареди „Джуманджи: Следващо ниво“. Продължението на хита от 2017 г. спечели нови 14 милиона и с приходите от останалата част от света има общо 632,5 милиона долара.

На четвърто и пето място с по 10 милиона долара се наредиха комедията „Like A Boss“ с Тифани Хадиш и Салма Хайек и съдебната драма по истински случай „Милост“ с Майкъл Б. Джордан и Джейми Фокс.
Copyright © 2024 Dir.bg.