Брадли Купър прави филм за Ленард Бърнстайн

22.01.2020 г.
Брадли Купър прави филм за Ленард БърнстайнТози път Netflix си осигуриха правата върху един наистина дългоочакван проект. Става въпрос за все още неозаглавения филм за Ленард Бърнстайн. По-важното е, че Брадли Купър ще е негов режисьор и това ще е всъщност следващият му опит зад камерата след отрупания със суперлативи „Роди се звезда“.

Купър ще изпълнява главната роля, освен това ще е съсценарист заедно с носителя на „Оскар“ Джош Сингър („Спотлайт“), а ще е и сред продуцентите. В продуцентския екип са още три големи имена: Мартин Скорсезе, Стивън Спилбърг и партньорът на Купър – Тод Филипс, с когото продуцираха мега хита „Жокера“.

Преди няколко години Скорсезе имаше намерението да режисира този проект, който ще се фокусира върху отношенията между Бърнстайн и неговата съпруга Фелисия Монтеалегре. Тогава правата върху филма са собственост на Paramount. Впоследствие прочутият режисьор решава да се заеме с „The Irishman“ и така преотстъпва мястото си на Купър. А вече Netflix официално застават зад проекта.

Купър е много впечатлен от драматичната любовна история на Бърнстайн и Монтеалегре, която продължава повече от 30 години. През последните две години той работи с техните три деца, за да пресъздаде правдиво отношенията между съпрузите. Снимките на бъдещия хит трябва да започнат в началото на 2021 г., а Netflix гарантират, че ще му осигурят продължителен кинопоказ, преди да е достъпен за стриймване.
Copyright © 2024 Dir.bg.