Пренаписват сценария на "Дoктор Стрейндж 2"

08.02.2020 г.
Пренаписват сценария на Продължението на "Доктор Стрейндж" на Marvel току-що се сдоби с нов сценарист. Майкъл Уолдрън, създал фентъзи поредицата "Локи" за стрийминг услугата Disney+, ще работи по “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”. Той ще пренапише текста, сътворен от Джейд Бартлет.

Проектът бе представен на миналогодишния Comic-Con от Кевин Файги, който го описа като "първия страшен филм" от киновселената на Марвъл (MCU). Преди месец обаче стана ясно, че Скот Дериксън няма да се завърне като режисьор поради творчески различия, макар да остава изпълнителен продуцент. Тази седмица пък се заговори, че студиото преговаря със Сам Рейми да го замести  - така Рейми би станал първият режисьор от MCU, който вече има кариера с блокбъстъри, конкурентни на направени от Marvel.

Майкъл Уолдрън се развива като телевизионен сценарист в компанията "Starburns Industries" на своя колега Дан Хармън. Той не е първият човек от тази компания, който ще работи за Marvel - самият Хармън работи по текстовете за първия "Доктор Стрейндж".

“Doctor Strange in the Multiverse of Madness” е отново с участието на Бенедикт Къмбърбач като Върховния магьосник, ролите си ще повторят Бенедикт Уонг и Чиуетел Еджиофор. Елизабет Олсън влиза в каста като Уанда Максимов / Вещицата Скарлет, след като този декември предстои да излезе сериалът "WandaVision" по Disney+. От актьорския състав ще отсъства Рейчъл Макадамс, за която няма очаквания да повтори ролята си. Премиерата в САЩ е предвидена за 7 май 2021 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.