Най-бързият таралеж се превърна в шампион в боксофиса

17.02.2020 г.
Най-бързият таралеж се превърна в шампион в боксофисаСоник: Филмът“ е най-гледаният филм в целия свят и бележи рекорди, които надминаха всички очаквания.

В САЩ филмът на Джеф Фаулър дебютира с 57 милиона долара и общо 68 милиона, заради дългия уикенд по случай Деня на президента. Така той изпревари досегашния рекордьор сред адаптациите по видеоигри – „Pokemon: Детектив Пикачу“, стартирал с 54,3 милиона през май миналата година.

По света новият хит стартира също толкова добре, с приходи от 43 милиона долара. Той се представя много по-добре от други успешни детски филми като „Зайчето Питър“, „Костенурките нинджа“ и „Pokemon: Детектив Пикачу“. Най-голям е интересът към него в Мексико (6,7 милиона), Великобритания (6,2 милиона) и Франция (4,3 милиона).

Вече втори е шампионът от миналата седмица „Хищни птици“. Завръщането на Марго Роби в ролята на Харли Куин спечели 17,1 милиона долара и общо 20 милиона за дългия уикенд в САЩ. До момента новият филм по комиксите на DC има 63 милиона и още 83,6 милиона в останалия свят.

На трето място с 12,4 милиона долара в САЩ дебютира „Островът на фантазиите“. Новият хорър на Blumhouse, вдъхновен от популярен сериал от 70-те, спечели и 7,6 милиона в останалата част от света.
Copyright © 2024 Dir.bg.