Тайка Уайтити ще работи по два анимационни сериала за Netflix

06.03.2020 г.
Тайка Уайтити ще работи по два анимационни сериала за NetflixПостоянно коментираме, че той е един от най-заетите творци в Холивуд. Но Тайка Уайтити се ангажира с нови и нови проекти. Носителят на „Оскар“ за адаптиран сценарий за сатирата „Джоджо Заека“ обяви, че ще работи по два анимационни сериала за Netflix.

Уайтити ще бъде сценарист, режисьор и изпълнителен продуцент на тези сериали, базирани на класическата книга на Роалд Дал „Чарли и шоколадовата фабрика“.  Единият сериал ще е екранизация по книгата, докато другият е бъде посветен на работниците на култовия Уили Уонка – умпа-лумпите. И двете продукции ще пресъздават духа на книгата на Дал, но ще добавят и елементи, вдъхновени от нея.

Включването на Уайтити ще постави началото на мащабно партньорство между Netflix и The Roald Dahl Story Company. Предстоят нови анимационни версии на класики на Дал като „Матилда“, „Добрият великан“ и други. От неговите книги са продадени 300 милиона копия по целия свят, като според едно проучване на всеки 2,5 секунди някой купува книга на прочутия писател.

„Израснах, четейки историите на Дал, и изживях голяма част от детството си в онези вълшебни светове, така че намирането на точния творчески партньор, който да съживи Уили Уонка, Чарли и умпа-лумпите в анимационен вариант, беше непосилна задача... докато не се появи Тайка. Ако Дал имаше възможност да избере режисьор, които да адаптира произведенията му, почти съм сигурна, че би избрал Тайка“, споделя Мелиса Коб, вице президент на Netflix.

В момента Уайтити довършва работа по последния си филм „Next Goal Wins“ с Майкъл Фасбендър и Елизабет Мос. След това му предстоят снимки на дългоочакваното продължение „Тор: Любов и гръмотевици“.
Copyright © 2024 Dir.bg.