Крисчън Бейл във вселената на Марвъл: "Thor: Love and Thunder"

08.03.2020 г.
Крисчън Бейл във вселената на Марвъл: Още в началото на януари се заговори, че бившият Батман ще премине от вселената на DC към киновселената на Марвъл, като преговаря за участието си в "Тор: Любов и гръмотевици" на Marvel Studios. Продължението на "Тор: Рагнарок" (2017) събира отново режисьора Тайка Уайтити със звездите Крис Хемсуърт в ролята на Тор и Теса Томпсън като Валкирия (обявена за крал на Ню Асгард и търсеща своята кралица - първи LGBTQ персонаж в Марвъл вселената), Натали Портман повтаря ролята си на Джейн Фостър от "Тор: Богът на гръмотевиците" (2011) и "Тор: Светът на мрака" (2013), но в новия филм ще поеме мантията на могъщия Тор - ще се превърне в богиня на гръмотевиците. Режисьорът отново ще поеме и актьорска роля чрез озвучаване на фаворита на феновете Корг.

За Крисчън Бейл вероятно е отредена ролята на някой от големите злодеи, което се потвърждава от интервю на Теса Томпсън за таблоидния новинарски тв канал "Entertainment Tonight", посветено на премиерата на сезон 3 на сериала "Западен свят". "Бейл ще играе нашия злодей, което ще е фантастично", заяви Томпсън. - "Четох сценария, но не мога да ви кажа много. Ние с Натали /Портман/ си разменихме доста съобщения и очакваме да се забавляваме. Тайка пише и режисира. Някои познати лица, някои нови хора влизат в микса..."

Слуховете досега свързват Бейл с ролята на Дарио Агър, един от новите злодеи на Марвъл през комиксите "Mighty Thor" на автора Джейсън Ерън. Агър е бизнесмен и шеф на компанията "Роксон" и притежава способността да се трансформира в минотавър (чудовище полубик от древногръцката митология). Според други слухове обаче, Бейл ще се превъплъти в интергалактичен злодей от други светове.

Снимките на "Thor: Love and Thunder" тръгват това лято, през август, оператор е Шон Морър ("Бедствия и други катастрофи", "Запознай се със спартанците", "Епичен филм"). Продуцент, разбира се, е Кевин Файги, музиката е на номинирания през 1985 г. за награда "Грами" 70-годишен Марк Мадърсбо. Екранната премиера в САЩ (и в България) е предвидена за 5 ноември 2021 г. Супергеройското фентъзи, което е 4-и филм за Тор, е 29-и филм от киновселената на Марвъл и 6-и и последен от нейната "фаза 4".
Copyright © 2024 Dir.bg.