24-ият София Филм Фест се отлага

09.03.2019 г.
24-ият София Филм Фест се отлагаВ писмо до медиите Стефан Китанов, директор, и екипът на София Филм Фест и София Мийтингс съобщават:

Екипът на „Арт Фест“, основен организатор на международния филмов фестивал София Филм Фест и международния копродукционен пазар София Мийтингс, ясно осъзнава глобалната заплаха, която вирусът COVID-19 представлява за здравето и живота на хората и се съобразява с официалните решения, взети от Министерски съвет, Министерство на здравеопазването (заповед № РД-01-117/8.03.2020 г.), Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ (писмо № 01-82/ 9.03.2020) и Столична община. Взетите решения забраняват провеждането на културни и масови мероприятия на територията на България.

С оглед на това сме отговорни да съобщим, че откриването и провеждането на 24-ия София Филм Фест и 17-тия София Мийтингс няма да се случат през март 2020, както бе предвидено, а се отлагат за период, в който културните и спортните събития в затворени помещения ще могат да се осъществят.

София Филм Фест, като едно от най-големите културни събития в България, е съорганизиран от Министерство на културата, Столична община, ИА „Национален филмов център“, в партньорство с Националния дворец на културата, подкрепян от Програма „Творческа Европа“ МЕДИА на Европейския съюз, други партньори, спонсори и приятели. Разчитаме на разбирането и подкрепата на всички 24-тият София Филм Фест и 17-тият София Мийтингс да се случат в мащаба, в който са подготвени.

Уверяваме ви, че ви чака изключителен фестивал. Ще е „когато му дойде времето“. Но то нали е „наше“! Ще дойде! И вие, приятели на киното, навреме ще научите за това.

За да поддържаме висок дух и приемаме нещата такива, каквито са, но в същото време и да полагаме грижата да бъдем отговорни и цивилизовани жители на София, България, Европа и планетата Земя, ви поздравяваме с усмивка с песента „Always Look on the Bright Side of Life“ от филма на великия приятел на нашия фестивал и България Тери Джоунс - „Животът на Брайън“: "Always Look On The Bright Side Of Life".

В очакване на 24-ия София Филм Фест!
Coming soon!
Бъдете здрави!
Copyright © 2024 Dir.bg.