Тарантино като кинокритик

03.04.2020 г.
Тарантино като кинокритикОт началото на тази година Куентин Тарантино започна все по-често да пише текстове за кино, които публикува на уеб сайта на своя киносалон New Beverly Cinema. В рецензиите си режисьорът не само анализира филми, но и споделя истории около тяхното създаване, както и подробно разказва за авторите им.

Сега на сайта са качени 28 материала, като повечето са свързани със слабопознати заглавия, има дори епизоди от телевизионни уестърни. Във фокуса на вниманието на Тарантино попадат и азиатски екшъни, нискобюджетни хоръри и работи на известни режисьори като Дон Сийгъл (1912-1991) и номинирания за два "Оскар"а Питър Богданович.

Както и досега, Тарантино има намерението да приключи с филмовата си кариера след 10-ия си режисьорски проект. За него не е известно нищо. В предстоящите години Тарантино си е поставил 3 непосредствени цели: да режисира театрална пиеса, да напише роман (за ветеран, разочарован от киното) и да направи петсериен спин-оф на "Имало едно време... в Холивуд". Наскоро той заяви в подкаст, че обмисля и новелизация на същия филм.
Copyright © 2024 Dir.bg.