MGM придоби криминална драма на Ридли Скот

09.04.2020 г.
MGM придоби криминална драма на Ридли СкотMetro-Goldwyn-Mayer (MGM) са взели правата за разпространение на криминална драма по истински случай - за убийството през 1995 г. на Маурицио Гучи, внук на италианската модна икона Гучо Гучи (1881 - 1953). Както е известно, за роля във филма преговаря от ноември 2019 г. насам Лейди Гага и това би бил за нея първи филм след успешния "Роди се звезда" от 2018 г. Нейна героиня трябва да стане Патриция Реджани, бивша съпруга на Маурицио, която през 1998 г. е осъдена за поръчителство на убийството и лежи в затвора до 2014 г.

Сценарият е написан от британеца Робърто Бентивеня, работил досега само по късометражни проекти. Той е адаптация на документалната кника "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed" от 2000 г. на американската авторка Сара Гей Фордън, бивш шеф на бюрото в Милано на модното списание "Women's Wear Daily" и останала да живее в Италия.

Филмът ще бъде продуциран от Ридли Скот и съпругата му Хианина Фасио (Джанина Скот) през "Scott Free Productions". Тя изпълнява и роля във филма.

Придобивката за MGM идва в момент, когато новият председател на филмовата група Майкъл Де Лука набира скорост с новите си проекти. Продуцентът на "Петдесет нюанса сиво" и "Капитан Филипс" нзначи тази седмица Памела Абди за президент - тя идва на мястото на Джонатан Гликман, напуснал преди три месеца. През последните години студиото се занимаваше основно с римейк на заглавия от библиотеката си като "Бен-Хур" и с пускане на нови филми за Джеймс Бонд (очакваме "Смъртта може да почака" през ноември). Сега Де Лука набляга на разработка или закупуване на оригинални продукции - като тази по още неизлязлата книга на Анди Уиър "Project Hail Mary" - вижте материал за това.
Copyright © 2024 Dir.bg.