Сам Рейми неволно потвърди, че режисира "Доктор Стрейндж"-2

15.04.2020 г.
Сам Рейми неволно потвърди, че режисира Вече от два месеца насам се знае, че Сам Рейми ще режисира "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", след като Скот Дериксън се оттегли от проекта. Досега обаче 60-годишният Рейми не бе потвърдил ангажимента си публично - и вчера го направи в разговор с изданието "ComingSoon.net". Наското от Дисни обявиха, че продължението на "Доктор Стрейндж" ще излезе на 5 ноември 2021 г. Продуцент е Кевин Файги, Дериксън остава като изпълнителен продуцент.

Режисьорът на "Злите мъртви" (1981 и 1987) и на трилогията "Спайдър-мен" (2002, 2004 и 2007) е чатил с журналистите за филма от 2004 г., в който фокусът е върху злодея д-р Октопус (в ролята - Алфред Молина). В една сцена редакторът на измисления вестник "The Daily Planet" се опитва да му измисли по-елегантно име, а един от асистентите му предлага то да е "Дoктор Стрейндж" (д-р Странен). Редакторът харесва идеята, но отбелязва, че името вече е заето - и това е намереното великденско яйце, което предполага, че Стивън Стрейндж вече съществува във вселената на трилогията за човека-паяк.

Самият д-р Стрейндж не се появява в "Спaйдър-мен 2", но историята е забавна. По този повод Рейми казва на "ComingSoon": "От дете харесвам д-р Стрейндж, но на първите места винаги са били Спaйдър-мен и Батман, а Стрейндж е може би на пето място от големите комиксови персонажи. Той бе така оригинален, но когато се сблъскахме с този момент в "Спaйдър-мен 2" нямах никаква представа, че някога ще правя филм за Дoктор Стрейндж - така че за мен този случаен кадър от филма бе наистина нещо забавно. Трябва да кажа, че бих искал да имахме тогава прозрението да знаем, че аз ще съм включен в проекта".

Sam Raimi:
Copyright © 2024 Dir.bg.