Пиксар / Дисни правят "Лука"

03.08.2020 г.
Пиксар / Дисни правят Номинираният за „Оскар“ италиански артист Енрико Касароса (режисьорски дебют с късометражния "La Luna", 2011) ще режисира изцяло новата история, която ще се появи в кината следващото лято. От 18 юни 2021 г. Дисни и Пиксар ни канят да изживеем незабравимо лято на Италианската Ривиера с най-новия им оригинален пълнометражен филм - "Luca" ("Лятното приключение на Лука").

С невероятно въображение, трогателна история, незабравими герои и много хумор, Luca ще спечели сърцата на малки и големи. Продуцент е Андреа Уорън, популярен от "Колите 3" и като мениджър продукция на "УОЛ.И".

Действието на "Luca" се развива в живописно градче на италианската Ривиера и разказва историята за порастването на едно малко момче, което изживява незабравимо лято, изпълнено със сладолед, паста и безкрайни разходки със скутер. Лука споделя тези приключения с новооткрития си най-добър приятел, но безгрижните дни са заплашени от една дълбоко пазена тайна: той е морско чудовище от друг свят, скрит точно под повърхността на водата.    

49-годишният режисьор, който преди трийсетина години се премести в Ню Йорк, а от 2002 г. работи в Pixar Animation Studio, Калифорния, споделя:
„Luca е дълбоко лична история за мен не само заради това, че действието се развива на италианската Ривиера, където съм израснал, а защото в своята същност това е филм за приятелството. Детските ни приятелства често определят пътя към това, какви искаме да станем, когато пораснем и тези връзки са в сърцето на Luca.

В допълнение към красотата и чара на италианското крайбрежие, нашият филм ще предложи незабравимо приключение, което ще промени Лука завинаги“.

Сценарият е на Джеси Андрюс ("Аз, Ърл и умиращото момиче") и Майк Джоунс (излизащият през ноември т.г. "За душата").
Copyright © 2024 Dir.bg.