Завършиха снимките на "В сърцето на машината"

27.08.2020 г.
Завършиха снимките на На 24 август завършиха снимките на новия български филм „В сърцето на машината“. Звездите от филма, както и целият снимачен екип, се събраха в столичното заведение "Cabana" до НДК, за да отпразнуват повода и да пожелаят успех на мащабната продукция.

Събитието уважиха актьорите Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Шопов, Христо Петков, Валери Йорданов, Владимир Зомбори и Стоян Дойчев. Режисьорът Мартин Макариев пристигна със съпругата си Луиза Григорова-Макариев и веднага стана център на внимание сред всички гости.

В сърцето на машината“ е филм, за който Мартин Макариев се подготвя повече от 10 години. Сценарият, дело на Борислав Захариев, се базира на истински случай, разказан от близък на самия режисьор. Необходими са няколко редакции, детайлно обмисляне и изграждане на образите, за да може историята да бъде готова за заснемане.
„Искахме да узреем за този филм, да натрупаме опит и да сме сигурни, че точно това е начинът, по който да разкажем историята. Времето дойде.“ – казва Мартин Макариев.

Актьорите от филма са единодушни, че рядко се случва да попаднат на сценарий, който да ги докосне с такава сила и дълбочина.
„Имаше магия на снимачната площадка. Всички герои са равнопоставени и имат ключово значение за пълнотата на сюжета. Викаме му химия. Мартин знае какво иска, но същевременно е готов да чуе и гледната точка на актьора. Удоволствие е да се работи, когато всички са вдъхновени от героите си и от режисьора.“ – допълва Александър Сано.

В сърцето на машината“ печели вниманието на комисията към НФЦ и впоследствие получава финансиране, което позволява инвестиция в най-добрата кинотехника. Това го прави първия български филм, заснет с 4К резолюция и HDR (High Dynamic Range) технология. Целта е да се постигнат максимално реалистични, контрастни изображения без загуба на фините детайли. Качеството на заснемане винаги е водеща цел на екипа на Мартин Макариев, който стои зад филмите „Вила Роза“, „Привличане“ и „Диви и щастливи“.

За заснемането на „В сърцето на машината“ са нужни 21 снимачни дни пълна отдаденост, а в сърцето на историята е човечността, която може да бъде открита там, където никой не очаква. Действието се развива през 1978 г. Група затворници, сред които които такива с тежки престъпления и доживотни присъди, изпълняват принудителен труд в стругарски цех на завод Кремиковци. Всеки от тях има различна история, морал и разбирания за живота в затвора и извън него. Нужен е само един ден и необикновена случка, за да преобърне цялото им досегашно съществуване. Сблъсъкът между затворници, надзиратели и милицията по онова време допълва напрежението във филма.

„Едно е сигурно: зрителите няма да останат безразлични“ – допълват актьорите, сред които са още Башар Рахал, Ивайло Христов и македонската звезда Игор Ангелов, познат от сериала „Преспав“.

Зад камерата на „В сърцето на машината“ е операторът Андрей Андреев, композитор е виртуозният Виктор Стоянов, работил с екипа на самия Ханс Зимър. Филмът се реализира от "Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт" с продуценти Александър Пенев и Мартин Макариев. За постпродукцията отговаря студиото на Йордан Марков – "ImmerseFX".

Премиерата е насрочена за октомври 2021 г., а с разпространението се заема "Силвърнойз" на Александър Сано.

Борислав Захариев, Мартин Макариев, Юлиан Вергов, Александър Сано, Александър Пенев


Христо Петков и Александър Сано


Юлиан Вергов, Христо Шопов, Валери Йорданов
Copyright © 2024 Dir.bg.