Ридли Скот събра звезди в криминалната драма "Гучи"

09.12.2020 г.
Ридли Скот събра звезди в криминалната драма Електронното издание "The Hollywood Reporter" съобщава, че Джереми Айрънс се присъединява към екипа на "Gucci", който Ридли Скот ще режисира за MGM. В звездния каст вече са имена като Лейди Гага, Адам Драйвър, Джаред Лето и Ал Пачино.

Филмът е по документалната книга "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed", публикувана през 2001 г. с автор Сара Гей Фордън. През април MGM придоби правата за екранизация. Във фокуса е убийството на Маурицио Гучи, внук на италианската модна икона Гучо Гучи.

Както вече съобщихме, Лейди Гага се превъплъщава в Патриция - бивша съпруга на Маурицио, осъдена за поръчителство на убийството. Драйвър е в ролята на Маурицио, а Айрънс ще играе баща му Родолфо.

Очакваната премиерна дата е 24 ноември 2021 г.

Джереми Айрънс в момента се снима в трилъра "Munich" за Нетфликс - адаптация на романа от 2017 г. на английския журналист и белетрист Робърт Харис; Айрънс е в ролята на британския премиер Невил Чембърлейн. 72-годишният актьор вече има опит от работа с Ридли Скот - в драмата "Небесно царство" от 2005 г. Скоро той ще повтори и ролята си на Алфред Пениуърт в предстоящия догодина минисериал от 4 епизода "Justice League" ("Лигата на справедливостта") по HBO Max.
Copyright © 2024 Dir.bg.