Алек Болдуин неволно застреля оператор

22.10.2021 г.
Алек Болдуин неволно застреля оператор63-годишният Алек Болдуин застреля на снимачната площадка оператора Халина Хъчинс (42, родена в Киев, Украйна като Галина Анатольевна Андрусевич) по време на снимките в Ню Мексико на уестърна "Rust" ("Ръжда"). Това се случи вчера към 13:50 ч. в района Санта Фе с пистолет-реквизит. По подобен начин, по време на снимките през март 1993 г. на "Гарванът" (1994) бе убит изпълнителят на главната роля Брандън Лий (на 28) - син на Брус Лий. Преди това, през 1984 г., 26-годишният актьор от норвежки произход Джон-Ерик Хексъм загива, прострелял се в главата с пистолет от реквизита, на снимачната площадка в Бевърли Хилс на телевизионния сериал "Cover Up".

При сегашния инцидент с Болдуин е бил ранен и режисьорът Джоуел Суза. Обстоятелствата се разследват.

Конкретното място е ранчото "Bonanza Creek", използвано в десетки филми вкл. в "Новини от света" (2020) с Том Ханкс. В "Rust" се разказва за 13-годишно момче, което се грижи за себе си и по-малкия си брат след смъртта на родителите им през 1880-те години в Канзас. Тийнейджърът бяга с дядо си, в ролята на който влиза Болдуин, след като е осъден на обесване за убийството на местен фермер. Болдуин участва във филма заедно с Травис Фимел, Дженсън Акълс и Франсис Фишър.

В Туитър сестрата на Брандън Лий - Шанън написа: "Никой никога не трябва да бъде убит с пистолет на снимачна площадка".

Часове преди инцидента в четвъртък, Болдуин публикува снимка в Инстаграм от ранчото, показваща го в каубойския костюм, с фалшива кръв по корема. През 2017 г. пък Болдуин написа в Туитър "Чудя се какво е чувството да убиеш някого погрешно", коментирайки видеозапис на полицейска стрелба в Калифорния, при която полицай застрелва бездомен ветеран.

Застреляната операторка Halyna Hutchins:



От шерифския офис в Санта Фе казаха, че инцидентът се е случил или при репетиция, или при снимки. Провеждат се разпити, засега няма повдигнати обвинения.

Операторката е била откарана с хеликоптер в университетската болница в Албъкърки, където е починала. Режисьорът Суза е откаран в медицински център в Санта Фе, откъдето по-късно е изписан.

Продуцентите на филма засега не коментират случая. Водещ продуцент е "Rust Movie Productions" заедно с "Highland Film Group", който е и разпространител; сред продуцентите е и самият Болдуин заедно с Мат ДелПиано, Нейтън Клингър и др. В писмено изявление от "Rust Movie Productions LLC" се казва, че "Целият екип абсолютно шокиран от трагедията; спрели сме снимките за неопределен период и изцяло съдействаме на разследването. Предоставяме консултиране на всеки, свързан с филма, докато работим по това ужасно събитие".

Според сайта на покойната Хъчинс, тя е от Украйна и е израснала в съветска военна база в Арктика. Учила е журналистика в родината си и киноизкуство в Лос Анджелис. Наричала е себе си "неуморим мечтател" и пристрастена към адреналина; в профила си в Инстаграм публикува снимки от снимачния процес, както и видео, на което язди кон в момент на почивка. От Международната гилдия на операторите, американският й президент Джон Линдли подчертава, че детайлите около инцидента засега са неясни, но че полагат усилия да разберат повече, наричайки загубата ужасна и че са загубили член на семейството си.

Ранчото Bonanza Creek:



Снимките на "Rust" трябваше да се осъществят за два месеца, октомври и ноември. Ангажирани са 75 души екип, 22 актьори и 230 статисти.
Copyright © 2024 Dir.bg.