"Бягство" излиза в кината през май

22.03.2022 г.
Третият филм на режисьора Виктор Божинов тръгва по кината в цялата страна от 11 май. Трилърът разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора - едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими.

„Търсим нови таланти и им даваме път. Изключително приятно беше да се срещна с Алекс в голям проект и си мислех, че изборът ще е труден, а той се оказа доста лесен.
Много съм благодарен на всички актьори и колеги. Подходиха с чисто сърце. Те не знаеха сценария и нямаха идея какво следва, което е сериозно предизвикателство.

Чáмла е едно от сърцата на България и именно там на 7 май ще организираме най-високата прожекция у нас. Историята  на филма е изключително актуална в този момент, в който живеем. Героите са млади, но темите касаят както децата така и техните родители“ - разказва Виктор Божинов.

Вижте трейлъра.

Актьорът Александър Кендеров прави дебюта си в игралното кино, влизайки в главната роля. Той допълва:
„Срещнахме вижданията си за ролята и за образа на Дани, това помогна много. На 20 години съм. Уча в НАТФИЗ в класа на Ивайло Христов. Никога няма да забравя последния снимачен ден. Качихме се изключително рано и хванахме мъгла, която приличаше на езеро. Беше уникална гледка!“

Александър Кендеров:


Освен Александър, в „Бягство“ участват Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев, Венцислав Сариев и др. Продуцeнти са Галина Тонева и Кирил Кирилов ("Гала Филм"), сценарият е на Деляна Манева, оператор е Антон Бакарски, композитор е Петър Дундаков при специалното участие на Лиса Джерард. Звукорежисьор – Михаил Дичев, режисьор на монтажа – Нина Алтъпармакова.

Филмът е реализиран с подкрепата на ИА “Национален Филмов център“ и Програма „Медия“ на ЕС, в копродукция с Меджик Шоп, Максим 15, Консепт Студио и Леон Аудио. Разпространява bTV Studios.

Copyright © 2024 Dir.bg.