Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ със стрийминг премиера по HBO Max

23.05.2022 г.
„Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ със стрийминг премиера по HBO MaxФантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ на Warner Bros. Pictures, продукция на Heyday Films – най-новото приключение в Wizarding World™, създадено от Дж. К. Роулинг - ще има своята стрийминг премиера по HBO Max в България на 30 май.

Това е второто заглавие на компанията след "Батман", което е достъпно в платформата с обещания кратък срок след кинопремиерата си (15 април в България).

Професор Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу) знае, че могъщият черен магьосник Гелърт Гринделвалд (Мадс Микелсен) крои планове да завземе магическия свят. Старо обещание пречи на Дъмбълдор да се изправи сам срещу него и затова поверява опасната задача на магизоолога Нют Скамандър (Еди Редмейн). Той ще трябва да поведе екип от магьосници, вещици и един смел мъгъл-пекар на съдбовна мисия, която ще ги срещне със стари и нови фантастични животни и ще ги изправи срещу растящия легион от последователи на Гринделвалд. Когато залогът е толкова голям, колко дълго още може Дъмбълдор да стои настрани от конфликта?

Звездният актьорски екип включва носителя на "Оскар" Еди Редмейн („Теорията на всичко“), двукратно номинирания за "Оскар" Джуд Лоу („Студената планина“, „Талантливият мистър Рипли“), Мадс Микелсен („Рицари на справедливостта“), Езра Милър (“Светкавицата”), Дан Фоглър, Алисън Сюдъл, Калъм Търнър, Джесика Уилямс, Виктория Йейтс, Попи Корби-Тюеш, Катрин Уотърстън и др.

Творческият екип на филма зад кулисите включва оператора Джордж Ричмънд („Rocketman“, „Kingsman: The Golden Circle“), трикратия носител на "Оскар" продуцент Стюарт Крейг („Английският пациент“, „Ганди”, филмите от поредиците за Хари Потър и „Фантастични животни”) и продуцента Нийл Ламонт („Соло: История от Междузвездни войни”, „Rogue One: История от Междузвездни войни“), както и Марк Дей („Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“, последните четири филма „Хари Потър“), който работи от годни с Йейтс по понтажа на филмите му.  

Част от екипа са и номинираният за „Оскар“ директор на визуалните ефекти Кристиан Менц („Хари Потър и даровете на смъртта – част 1“, филмите от поредицата „Фантастичните животни“) и четирикратният носител на "Оскар" за дизайн на костюми Колийн Атууд („Чикаго“, „Мемоарите на една гейша“, „Алиса в страната на чудесата“, „Фантастични животни и къде да ги намерим“).

Музиката е на деветкратно номинирания за "Оскар" Джеймс Нютън Хауърд („Новини от света“, „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“, „Майкъл Клейтън“, „Игрите на глада“).

* * * * * * *

Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ ще бъде достъпен в България в HBO Max и HBO OD на 30 май 2022 г. - заедно с всички заглавия на Wizarding World™, включително филмите от поредиците за Хари Потър и фантастичните животни и специалните рrалити формати „Хари Потър 20-годишнината - Завръщане в „Хогуортс” и „Хари Потър: Турнир на домовете в "Хогуортс".
Copyright © 2024 Dir.bg.