Датският актьор Мадс Микелсен ще получи наградата "Бамби"

Датският актьор Мадс Микелсен ще получи наградата Датският актьор Мадс Микелсен ще получи наградата "Бамби", съобщи ДПА. Германските награди за кино и телевизия се завръщат след 3-годишна пауза, предаде БТА.

Микелсен, който е на 57 години, ще бъде почетен в категорията за международни актьори, обявиха организаторите от "Хуберт Бурда Медиа" в Мюнхен.

"Мадс Микелсен впечатлява не само с разнообразието в актьорското си представяне, но и с отдадеността и постоянството в професията", се казва в съобщение на журито на "Бамби". "Неговата способност да се превъплъщава и да играе разнообразни роли са свидетелство за изключителния му талант и дълбоката страст към актьорското изкуство."

За мен това е голяма чест и съм много благодарен, коментира Микелсен пред ДПА.

Актьорът описа Берлин като "вълшебен град" и допълни, че е свързан с Германия, "големия съсед" на Дания. "Второто ми име е Дитман. Някои от предците ми са германци."

Наградите "Бамби" са учредени през 1948 г. и се смятат за най-престижните филмови и телевизионни награди в Германия. През 2020 г., 2021 г. и 2022 г. те не са връчвани.

Тазгодишната церемония ще се състои на 16 ноември в Мюнхен. Медийната група "Хуберт Бурда Медиа", която присъжда наградите, иска да отбележи 75-годишнината на призовете със завръщане на събитието. През тази година "Бамби" ще бъдат раздадени в 12 категории. На галацеремонията в студиата "Бавария Филмс" са поканени около 800 души.
Copyright © 2024 Dir.bg.