Режисьорът Уес Андерсън прави нов филм

06.06.2003 г.
Режисьорът Уес Андерсън прави нов филмРежисьорът Уес Андерсън (“Кланът Таненбаум”) заминава да търси морски пейзажи за новия си филм, четвърти поред за него. Той е избрал Италия за място на снимките на приключенската комедия “The Life Aquatic” ("Морски живот със Стив Зису"), за която разчита на помощта на приятели.

“Варайъти” оповести, че в Рим към Андерсън ще се присъединят неговият постоянен съсценарист Оуен Уилсън (“Аз, шпионинът”), Бил Мъри, с който Андерсън е работил по “Колежът Ръшмор” и “Кланът Таненбаум”, актрисата Анджелика Хюстън, позната ни от “Кланът Таненбаум”, както и новият й приятел Джеф Голдблъм.

Сценарият на филма разказва за океанографа Стив Зису, който отвежда екипа си на изследователска мисия дълбоко под водата в търсене на митична акула.

Филмът се нарича “The Life Aquatic” и е поредният американски продукт, който ще бъде заснет в павилионите на “Чинечита” във Вечния град. Там, например, Скорсезе снима своя последен филм “Бандите на Ню Йорк”. След него Мел Гибсън засне своя “The Passion”, а Хийт Леджър се снима заедно със Стелан Скарсгард в “The Order”, продължение на “Екзорсистът”.
Copyright © 2024 Dir.bg.