Как да спечелиш гадже за 10 дни

Как да спечелиш гадже за 10 дниЖурналистката в женско списание, Анди Андерсън решава да напише статия под заглавието “Как да загубиш гадже за 10 дни”.  

Проучването й започва с избор на “щастливеца”, когото ще тормози през следващите 10 дни, прилагайки му всички гафове, които жените могат да допуснат в една любовна връзка.

Само че въпросният избраник, Бен Бари, служител в рекламна агенция, току-що се е хванал на бас, който трябва да спечели, за да си осигури скъпоструващ договор: той разполага с 10 дни, за да накара случайно избрана жена да се влюби в него. А знаем, че случаят си знае работата…

Романтичната комедия е жанр, който много мъже предпочитат да определят презрително като “женски филм”. Въпреки това, благодарение на заглавия като “Когато Хари срещна Сали”, “Четири сватби и едно погребение” или “Нотинг Хил”, мъжете също се оказват спечелени за каузата на някоя заплетена любовна киноистория.

Същото успява да направи и “Как да загубиш гаджето за 10 дни”, пожънал сериозен успех в бокс-офис класациите на САЩ.

Комичната интрига постепенно набира скорост, докато хубавичката и забавна героиня на Кейт Хъдсън трупа доброволно всички възможни грешки на влюбените жени, които редовно довеждат мъжа до неустоимо желание да си плюе на петите.

Кой ли нормален представител на силния пол би понесъл да кръстиш една особено чувствителна част от тялото му с женско име, да му се обаждаш през пет минути, да говориш за “нас” и – о, ужас! – непрекъснато да го питаш за какво мисли.

Остротата и иронията на избрания разказвателен подход си вършат чудесно работата, забележително съчетани с енергията на тандема Хъдсън – Макконъхи.

Дори ситуациите в историята, които изглеждат познати не нарушават хода на забавлението, да не говорим за някои чудесни нововъведения като това да събереш на едно място лъжец и лъжкиня.

И тъй като най-доброто, което може да ти поднесе една романтична комедия е въздържание от прекалена сладникавост и справедлив хепи-енд, то “Как да загубиш гаджето за 10 дни” определено се нарежда сред достойните представители на жанра.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.