Домашното кино през ноември – видео обзор

07.11.2003 г.
Домашното кино през ноември – видео обзорНякъде в джунглите на Латинска Америка, из забранените кралства на Азия или в пустините на Африка, той неуморно издирва своите безценни археологически находки. Привидно крадец, но всъщност уважаван учен, загрижен за опазването на световното културно наследство, д-р Индиана Джоунс или за кратко Инди, е на път да влезе във вашия дом. Това ще се случи веднага след като включите DVD-плеъра и заредите някоя от частите на трилогията, която ще можете да си купите след 5 ноември. Повярвайте, няма друг такъв филм! Лара Крофт и всички модерни имитатори не могат да стъпят и на малкия пръст на Харисън форд и неговия легендарен герой, въпреки всичките суперефекти, призовани на помощ. Тайната е в самоиронията и невероятната страст към приключения, както и в историята, добре измислена и добре защитена.

Ако обичате фантастични приключения, DVD-пазарът през ноември може да ви предложи още Властелинът на пръстените: Двете кули, както и Х-Мен 2. Отново е помислено и за почитателите на ретрокиното. Клоунско лице е чудесна музикална комедия с Одри Хепбърн и Фред Астер. Любовна история е разтърсващ филм за безпомощността на любовта пред неумолимостта на съдбата, в който Райън О’Нийл и Али Макгроу са трогателно млади. А “Човекът, който застреля Либърти Валънс” е истинска класика в уестърна, с легендите Джон Уейн и Джеймс Стюарт, подпечатан от майстора в жанра Джон Форд.

Специално внимание заслужават няколко от филмовите заглавия, които излизат директно на видео. Извор на надежда е симпатична романтична комедия, в която британският джентълмен Колин Фърт е в приятната компания на Хедър Греъм и Мини Драйвър. “Капан за сънища” е фантастичен психотрилър по Стивън Кинг, решен в страховитите традиции на писателя. “25-ят час” е нещо като гангстерска драма, в която един разкаян Едуард Нортън прави равносметка на живота си, преди да влезе в затвора. Безспорно най-любопитен, е Балът на чудовището, за ролята си в който Холи Бери спечели “Оскар” – история за любов и расизъм, преплетени в смъртоносна схватка.

Ако всичко това ви се стори твърде интелектуално, просто си вземете Ангелите на Чарли: Газ до дупка и се отдайте на чистото развлечение с вихрен екшън, готини мадами и хитри лафове.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.