Ридли Скот подписва договори с британски таланти

29.12.2003 г.
Ридли Скот подписва договори с британски талантиСлед като вече е осигурил водещата роля за следващия си филм, в лицето на Орландо Блум, Ридли Скот търси из британските и ирландски резерви – подходящи актьори за новият “Kingdom of Heaven” – една история за кръстоносци.

Днес разбрахме, че Лиъм Нийсън и Дейвид Тюлис са последните имена, на които се е спрял и които ще подпишат договор за филма. Нийсън ще играе бащата на героя на Блум, докато Тюлис ще се въплъти в ролята на свещеник на име Хоспиталър. Влизайки в ролята на млад ковач, която толкова много му отиваше в “Карибски пирати: Проклятието на черната перла”, тук Блум играе Салаг Ул-Хул, мавританец, който води хората си в защита на Йерусалим срещу завоевателите Кръстоносци.

"Исках да направя филм с рицари в бойни доспехи, но от друга страна си помислих защо да правя някаква хомогенна история, когато сценаристът уилям Монахан ми предложи тази невероятно богата история – казва режисьорът Ридли Скот – Той е написал тази драма на основа на едно прецизно изследване, което му е коствало цели 19 месеца да събере и напише." Скот описва новата продукция като малко по-голяма от епическия филм “Гладиатор”, който му донесе “Оскар”.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.