Първият филм, заснет в историческия Химейджи

Първият филм, заснет в историческия ХимейджиЗа да постигне чувството на истинска традиционна японска култура, Зуик започна снимките в един малък японски град, наречен Химейджи.

Макар че “Последният самурай” е първият филм, заснет на това място, градът е истински забележителен с друго – тук са древният храм Енгюоджи и един манастир, които служат за седалище на Кацумото и верните му последователи. Това е един извисяващ се комплекс от елегантни дървени сгради, сгушени високо в планината и обградени от гора от бамбук, китайски бряст и кипариси.

“Манастирът е построен около деветстотната година”, казва Зуик. Той е свещено място, първоначално създадено, за да подготвя монаси. Сега е светилище, където японците ходят на поклонение. Самите монаси бяха особено любезни и мили и ни позволиха да заснемем интериора на манастира и самите тях. Тъй като филмът се стреми да разкрие духовните страни на самураите, това беше особено подходящо място за започване на снимките. По този начин показахме на всички участващи какво е истинското сърце на филма.

Човек чувства историята във всяко парче дърво, в миризмите, в начина, по който пада светлината, или по който камъните наоколо са полирани от хилядите години, през които хората са ходили по тях и са идвали тук за молитви. Мисля, че беше особено важно да дарим филма с духа на това необикновено място.
Copyright © 2024 Dir.bg.