Ема Томпсън в три детски филма?

14.02.2004 г.
Ема Томпсън в три детски филма?Едно от най-добрите неща в “Хари Потър” е фактът, че във всяка роля се превъплъщават перфектни актьори, без значение за колко време се появяват на екрана. Това се случва и с Ема Томпсън и ролята й на професор Сибил Трилоуни в “Хари Потър и затворникът от Азкабан”.

“Беше толкова забавно да вляза в тази роля – каза Томпсън – Реших, че щом като вижда в бъдещето, тя трябва да е човек, който не може да види нищо в настоящето, като например къде отива, как се облича, изобщо всичко. Реших, че е добре дрехите й да са по-различни и получих одобрението и сътрудничеството на режисьора и дизайнера.”

Както и да е, “Хари Потър” не е единственият детски филм в репертоара на Томпсън. Тя също играе главната роля във филма “Nanny McPhee”, на който е писала сценария. Там тя е гувернантка, която използва магия, за да обуздае седем изключително палави деца. Говори се, че ролята на бащата ще се повери на Колин Фърт. Снимките започват на 1-ви април в Лондон – най-добрата дата за филм с елементи на комедия.

Томпсън също така разби на пух и прах мълвата, която я свързваше с “Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events” – адаптация на невероятните приключения на отчаяните сираци на Бодлер, с участието на Джим Кери и Мерил Стрийп. Томпсън обаче няма да се присъедини към тази специфична детска приказка тип а’ла Тим Бъртън.

“Искаха ме за ролята на Съдията, но казах, че едва ли ще мога да го направя, защото работя по собствен детски филм. Хората ще се объркат и понеже наскоро приключих с “Хари Потър” на децата ще им писне от мен.”

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.