Спилбърг и Круз правят “War of the Worlds”

19.03.2004 г.
Спилбърг и Круз правят “War of the Worlds”Не можете да намерите по-култов екип от Стивън Спилбърг и Том Круз. Те са от този тип играчи, за които е нужно да хвърлят само един поглед върху проекта и вече го имат готов. Първото им сътрудничество за момента е “Специален доклад” – филм, който беше по-скоро критикуван, отколкото успешен, но второто им сътрудничество ще бъде фантастичната класика от 1898 г. на Ейч Джей Уелс – “Война на световете”, която ще се превърне в триумф и за двете страни – Спилбърг като режисьор и Круз в главната роля.

Историята, която ни е до болка позната, не само на нас, но дори и на обитателите на червената планета, разказва за нашествието на марсианци на Земята. В оригиналния разказ странни метеори падат на Земята и след като се разчупват от тях изскачат извънземни, които започват да помитат всичко пред себе си с мощни лазери. Но колко от това ще остане и ще се появи на големия екран, е трудно да се каже. Първата версия на сценария вече е готова, но все още не е редактирана. Снимките ще започнат в началото на следващата година, ако звездата и режисьора одобрят сценария.

“The War of the Worlds” спечели известност през 1938 г., когато Орсън Уелс направи радио-драматизация в стил на излъчване на новини за действителни събития, което предизвика паника и американците започнаха да се барикадират в домовете си пред заплахата от извънземна атака. Ако Спилбърг и Круз постигнат напрежението от радио-версията и запазят актьорството и специалните ефекти на оригиналния филм, то те биха могли да направят наистина нещо специално.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.