Кауфман недоволен от Клуни

02.04.2004 г.
Кауфман недоволен от КлуниСценаристът Чарли Кауфман е завистлив човек и обекта на завистта му е не друг, а Джордж Клуни. Изглежда, че Кауфман, чийто последен филм “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” излиза по кината в Америка този месец, е все още обиден от начина, по който Клуни се отнесъл към сценария му на “Confessions of a Dangerous Mind”.

В интервю Кауфман обяснява ситуацията: “Бях разстроен от факта, че ми взе филма и след това ме отряза. Не ми харесва края. Джордж Клуни също не ми допада. Аз написах този филм, но това не е той.”

Голямата грешка на Клуни била да вземе сценария на Кауфман и да се мъчи да го пооправи. “Винаги съм бил част от този процес, заедно със Спайк Джоунзи и Мишел Гондри”, казва Чарли. “Ако има да се правят поправки, аз ще ги направя. Но с Клуни беше различно. Имам предвид това, че Клуни, беше човекът, който призна един от моите сценарии за изключително добър. И ако някой наистина е харесал нещо толкова много, то би трябвало да иска този човек да е част от екипа му. Но Клуни не постъпи така. Мисля, че това е доста глупав начин да бъдеш режисьор.”


За щастие Кауфман не позволява лошите му чувства към Клуни да го отдалечат от плановете му за филм на ужасите. “Нямам все още заглавие за филма и не съм сигурен какъв точно ще е сюжетът. Но така пиша аз – без да знам как ще приключи всичко,” казва сценаристът.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.