За филма `Шрек 2`

За филма `Шрек 2`Компютърно анимираната комедия Шрек тръгва по кината през 2001 г., за да постигне световен боксофис успех и възторга на публиката и критиката, кулминиращи с Оскар в най-новата категория за Най-добър пълнометражен анимационен филм.

Продуцентът Арон Уорнър казва, “Искахме да направим нещо по-различно от Шрек, като разширим обсега на историята. По време на цялостната работа ние непрекъснато се питахме: "Забавно ли е това? Ще достигне ли до сърцата на хората? Казва ли толкова, колкото първата част на Шрек?”

“Не искахме да се върнем и да преповтаряме едни и същи неща”, добавя продуцентът Дейвид Липман.”Искахме отново да посетим този свят и той бъде толкова свеж, вълнуващ и забавен, колкото и в първата част.”

Да се срещне с родителите на Фиона е последното нещо, минавало през ума на Шрек, когато той буквално грабва принцеса Фиона и се жени за нея. Но кралските тромпети слагат края на мединия месец на младоженците, когато новите роднини на Шрек – кралят и кралицата на Далечното кралство – изпращат официална покана на принцеса Фиона за кралски бал, с който да бъде отпразнувана сватбата й с нейния прекрасен принц.

В това отношение съществува друг важен аспект от историята: очакванията от срещата... или по-скоро неочакването им. Адъмсън казва “Всички знаем,че Фиона е очаквала да срещне Прекрасния принц и да заживеят щастливо. Нейните родители очакват същото, така че когато я виждат със зеленото чудовище, това е голям шок.”

Режисьорът Кели Асбъри отбелязва: " Шрек 2 е за това какво се случва, когато е нарушен естественият баланс на приказките. Родителите на Фиона я затварят в кула, надявайки се някой красив принц да я спаси и да разруши проклятието, което я превръща в чудовище със залеза на слънцето.

Те се надяват всичко да потръгне по план, така както обикновено става в приказките. Не са включвали в сметките си зелен грозник на име Шрек, който  идва и обръща проклятието... наопъки. Сега тяхната дъщеря е зелена и нощем, и денем, защото, както е известно, Шрек поизкривява хода на нещата.”
Copyright © 2024 Dir.bg.