Още за номинираните за Златен Глобус

16.12.2004 г.
Още за номинираните за Златен ГлобусТери Джордж, режисьор и сценарист - “Хотел Руанда

“Чувствам се чудесно и за филма, и за Дон (Чийдъл) и Пол (Русесабагина), и най-вече за хората на Руанда”, казва Тери Джордж, съ-сценарист, продуцент и режисьор на “Хотел Руанда”, когато научи за 3-те номинации “Златен глобус”, включително за “най-добър филм (драма)”. Филмът му, посветен на геноцида в Руанда, когато загиват над 1 милион души и разказващ за истинската история на Пол Русесабагина, спасил хиляди хора по време на мрачните събития от 1994 година, вече е сравняван със “Списъкът на Шиндлер”.

“Всеки път когато показвахме филма на хора от Руанда, тя казваха, че за първи път виждат историята си разказана и това беше от огромно значение за тях. Радвам се за тях, че историята им е успяла да предизвика такъв силен отзвук”

Номинации за “Хотел Руанда”:
Най-добър филм (драма)
Най-добър драматичен актьор- Дон Чийдъл
Най-добра песен към филм- “Милион гласове” Уайклиф Жан


Скарлет Йохансон - актриса “Любовна песен за Боби Лонг

Скарлет Йохансон би трябвало да е подготвена за подобна чест, след миналата година, когато получи цели две номинации за “Златен глобус”, но тя твърди, че е “напълно изненадана и все още не съм претръпнала към подобни признания”. Актрисата споделя това по повод номинацията си за “най-добра драматична актриса” за “Любовна песен за Боби Лонг”. “Това наистина означава много и то не само за мен, а за целия филм”, в който Скарлет играе момиче от юга, откриващо наново семейните ценности.

Единственото й разочарование е, че колегата й Джон Траволта не бе удостоен с подобна номинация. “Това е една от най-добрите роли в кариерата му. Той е невероятен актьор, но за съжаление е често пренебрегван като такъв. Според мен липсата на номинация за Джон е голяма изненада, без да подценявам останалите номинирани”

Номинации за “Любовна песен за Боби Лонг”:
Най-добра драматична актриса- Скарлет Йохансон


Кевин Спейси - актьор, режисьор, сценарист и изпълнител на песните “Отвъд морето

“Наистина няма как да съм по-щастлив”, споделя Кевин Спейси, номиниран “най-добър актьор (мюзикъл/комедия)” за актьорското си и певческо изпълнение като Боби Дарин в мюзикъла “Отвъд морето”. Този филм наистина е плод на моята любов, както и на любовта на всички участници в проекта.

Това е може би най-задружния филм, в който съм имал честта да участвам. Признанието наистина е огромно, защото филмът получава тази номинация още преди премиерата си, а това означава много. Много хора мислеха че този филм е плод на някаква лична суета, заради участието ми не само като актьор, а и като певец, сценарист и режисьор, но това е толкова далеч от истината. Целта беше просто да напомним за един гениален човек, за Боби Дарин.”
 
Номинации за “Отвъд морето”:
Най-добър актьор (мюзикъл/комедия)- Кевин Спейси
Copyright © 2024 Dir.bg.