Какво можете да гледате на видео и DVD този месец

01.03.2005 г.
Какво можете да гледате на видео и DVD този месецПрез март ще има наистина сериозни изкушения за почитателите на домашното кино. От една страна са “пресните” любопитни истории като “Ефектът на пеперудата” и току-що спечелилият анимационен “Оскар” “Феноменалните”, които може би сте пропуснали на кино, а от друга – истински филмови класики от жанра на уестърна и перфектният Дъстин Хофман в “Крамър срещу Крамър”.

През март екшън драмата получава неочаквани измерения, а Том Круз - нетипично превъплъщение в “Съучастникът” на Майкъл Ман. Другият Том (Ханкс) пък се появява в нестандартната комедия за мъж затворен на летище (“Терминалът”) и същевременно ни връща няколко години назад при едно друго съвместно сътрудничество със Спилбърг - “Спасяването на редник Райън”.

В случай, че по принцип харесвате военни истории, можете да пробвате също с чудесния “Трима крале”, който разглежда войната в Залива през криво огледало или да видите една непозната екшън-уестрън военна драма за американо-мексиканските сражения при Аламо.

Освен “Аламо”, друг непоказван на на кино филм, излизащ директно на видео е прекрасния “De-Lovely: Вечната музика”, с който ще станете свидетели на бурния личен живот на композитора Коул Портър. За почитателите на музиката и на добрите истории е също “8 жени”, с цяла плеяда известни френски актриси, предвождани от Катрин Деньов. Пък ако си падате по неамериканско кино, заслужава си да видите и мексиканския “И твойта майка също”, който разказва за трагикомичното сексуално съзряване на две момчета.

За всички малки и пораснали момчета, няколко наистина добри класики от залязлия жанр  на уестърна. “За няколко долара повече” е  на самия Серджо Леоне, с един перфектен Клинт Истууд с пищови и каубойска шапка. Още по-назад ни връщат Кърк Дъглас и Антъни Куин в “Последният влак от Гън Хил” - уестърн с почти криминален сюжет, а “Точно по пладне” е с маестрото на шерифите Гари Купър.

В групата на класиките се се “промъкнали” още миньорската драма с Шон Конъри “Бунтът на обречените” и две саги, любими на милиони зрители по света: “Отнесени от вихъра” и “Птиците умират сами”, които ще зарадват DVD-маните. Наистина богата мартенска реколта!

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.