Арсеналът на Константин – светена вода и пушка

Арсеналът на Константин – светена вода и пушкаКонстантин използва разнообразен арсенал, за да се предпази и за да върши онова, което трябва – от бутилки със светена вода до амулети и реликви, които го защитават и му дават сила. Повечето от тези неща са му дадени от Бийман, който се е сдобил с тях в резултат на сделки по целия свят.

Бийман разполага с такива зашеметяващи артефакти като камъни от пътя към Дамаск, стружки от куршума, изстрелян по папата, парче от плащеницата на Мойсей, и може би най-странния предмет – мускал, съдържащ силнозапалим драконов дъх, който може да причини триметров пламък.
Също като един истински Бийман, майсторът на реквизит Кърк Коруин създава всички тези предмети след извършване на сериозно историческо проучване и запознаване с латинския език, тъй като почти всяка от важните вещи има латинско наименование.

Коруин е най-горд от пушката на Константин, имаща формата на кръст, с която той праща демоните обратно в небитието. Специалистът изучава всички съществуващи оръжия от този тип и намира идеалния вариант – пушка, наречена  “Уличен метач”, която се оказва най-подходяща за целите на филма.  Заедно с Лоурънс и Шоан той я прави по-лека и елегантна, така че да изглежда като създадена по рисунките на Леонардо Да Винчи.

Изработени са две пушки, които могат да стрелят, две пластмасови копия за снимките и още четири гумени за репетициите и за дубльорите. Общо 8 техници работят в продължение на 7 седмици, за да измайсторят двете стрелящи оръжия. Резултатът е страховита пушка от месинг и злато, на която е написано на латински  “a cruce salus” (“спасението идва от кръста”), “decus it tutamen” (“украшение и средство за спасение”) и“dei gratia” (“по Божията милост”).
Copyright © 2024 Dir.bg.