Американските психиатри срещу Круз

01.07.2005 г.
Американските психиатри срещу КрузТом Круз получи остра критика във връзка с изказването си, срещу медикаментите за лечение на депресия по време на телевизионно интервю – от Американската психиатрична асоциация (АПА).

Организацията за психично здраве обвини звездата в безотговорно поведение, заради твърдението му, че антидепресантите са "псевдо-наука" по време на ТВ интервю в предаването TODAY миналата седмица.

В изявлението на АПА се казва: "Безотговорно е от страна на г-н Круз да използва рекламната кампания за новия си филм за разпространение на идеологическите си възгледи... (и) да
убеждава хората с психически проблеми да не взимат лекарствата, от които се нуждаят”. "Научните изследвания ясно доказват, че медикаментозното лечение на психични заболявания върши работа”.

"Жалко е, че въпреки забележителния научен и клиничен напредък, се намират личности и групи, които упорито отричат фактите".

Също наскоро, Круз остро порица актрисата Брук Шийлдс, която в автобиографичната си книга разказва как е вземала антидепресанти след раждането на детето си.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.