Фокс забавлявал расисти

09.11.2005 г.
Фокс забавлявал расистиЗвездата от „Рей” Джейми Фокс веднъж бил принуден да изслуша поредица от расистки обиди по време на семейно парти.

Актьорът-носител на Оскар, като тийнейджър в Тексас често свирел на пиано на различни семейни партита, за да си изкара допълнителни пари, но веднъж останал ужасен от расисткото поведение на своите клиенти.

Той разказва: "Една Коледа, приятелят ми Крис Барон ме закара до богаташка къща извън града, където трябваше да свиря на някакво парти. Бях на 16. Домакинът ми отвори вратата и първият му въпрос беше, „Защо сте двама?”. Казах, ”Приятелят ми ме докара с колата си. Има ли проблем?” Отговорът му беше, „Да, има, не искам две чернилки в къщата си по едно и също време.”

"Бях толкова свикнал с такова отношение, че влязох в къщата, а Крис си тръгна. Домакинът ми даде да облека едно хубаво сако с кожени кръпки на ръкавите. Беше Коледа, аз им свирех и ги слушах как си разправят вицове за негри. Никога няма да го забравя.

В края на вечерта, отидох да върна сакото на домакина. Той не си го искаше. „Не мога да го нося повече”, ми каза. „Не и след като ти си го обличал”.

"Нека да наричаме нещата с истинските им имена: расизъм. Аз не разбирах причините за неговото неуважение или омраза. И сега не ги разбирам. Може би е възпитан така. Или е генетично. Или е остатък от робството", завършва Фокс.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.