Шварценегер не помилва Стенли „Туки” Уилямс

23.12. 2005 г.
Шварценегер не помилва Стенли „Туки” УилямсСмъртната присъда на бившият водач на банда Стенли „Туки” Уилямс бе изпълнена във вторник, след като губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер отказа да използва правото си на помилване.

Шварценегер бе последната надежда на Уилямс, след като Върховния съд на щата не прие да спре екзекуцията, която бе предвидена за 12:01 ч. във вторник в затвора Сан Куентин.

Актьорът станал политик каза, "Случаите, в които има молба за помилване винаги са много трудни и този не беше изключение. След като проучих доказателствата и историята на случая, чух аргументите и се запознах със значението и последиците, не намерих основание за помилване. Фактите не оправдават отменянето на присъдата на съда в този случай."

Джейми Фокс, който се превъплъти в противоречивата фигура на Туки във филма „Изкупление”, и Снуп Дог бяха сред поддръжниците на затворника и се опитаха да преустановят изпълнението на екзекуцията. Двамата записаха и песен –
„Real Soon”.

51-годишният Уилямс, основател на печално известната банда Крипс (Сакатите) бе осъден на смърт за убийството на четирима души в Лос Анджелис през 1979. Но хората които го подкрепат – сред тях е и Бианка Джагър – вярваха, че последвалата номинация на Туки за Нобелова нагтрада, следствие от работа му по предпазване на младежите от обвързване с банди, ще реабилитира престъпното му минало.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.