"Маями Вайс" - още за филма

Вече три десетилетия Майкъл Ман е един от най-покоряващите кинотворци и артистичността му оставя незаличима следа върху съвременното кино. Стилните му драми от “Manhunter” и “Жега” до “Вътрешен човек” и “Съучастникът” изследват сложната и тънка граница между престъпниците и тези, които се опитват да стоят на една крачка пред тях, каквото и да им коства това.

Тази година Ман се завръща към телевизионния сериал, който му спечели репутацията на талантлив сценарист и режисьор, “Miami Vice”. В средата на 80-те години сериалът започва със страхотен пилотен епизод написан от създателя на шоуто Антъни Йеркович и предизвиква революция в телевизията. Вдъхновен от творчеството на Ман, “Miami Vice” се превръща в един от най-важните сериали в историята на телевизията и дава начало на новия начин, по който телевизионните драми се създават и възприемат. Критикът Ричард Т. Джеймсън възклицава: “Не мога да забравя как на всеки пет минути си казвахме “Не мога да повярвам, че това е снимано за телевизията!”

Сега Майкъл Ман се завръща към “своята нова Казабланка” Маями, където се пресичат интересите на наркотрафиканти от Третия свят и мултимилионни корпорации. Осъвременяването на “Маями Вайс” е първият поглед към глобализираната престъпност през новото хилядолетие – поглед, който не се ограничава от възможностите и стандартите на малкия екран. Ролите на ченгетата “Съни” Крокет и Рикардо Тъбс са поверени на Колин Фарел и носителя на “Оскар” Джейми Фокс, които са се подложили на изтощителни тренировки под надзора на полицаи и федерални агенти, за да опознаят престъпния свят и да разберат какво означава да работиш под прикритие.

Маями Вайс” започва със смъртта на двама федерални агенти и семейството на важен информатор. Двамата детективи се включват в разследването и така се запознават с красивата Изабела (Гонг Ли, “Мемоарите на една гейша”), която пере мръсните и окървавени пари на престъпна организация. Докато Крокет се опитва да предпази живота на изкусителката, въздържаният Тъбс се грижи за безопасността на приятелката си Труди (Наоми Харис, “Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца”). Докато Крокет и Тъбс работят под прикритие внасяйки наркотици в Южна Флорида, те трябва да разкрият и отговорните за смъртта на приятелите им. Опасната мисия ще накара партньорите да забравят на коя страна от закона са... и кои са истинските им врагове.

Поддържащите актори в “Маями Вайс” са Киарън Хиндс (“Мюнхен”) в ролята на специален агент Фуджима, Джъстин Теру (“Мълхоланд Драйв”) като Зито, колега на Крокет и Тъбс, Бари Шабака Хенли (“Съучастникът”) в ролята на лейтенант Кастийо, Елизабет Родригес като детектив Джина Калабрезе, Джон Ортиз като дребния наркотрафикант Хосе Йеро и Луис Тосар в ролята на Монтойа.

Зад камерата към сценариста, режисьор и продуцент Ман, се присъединяват талантливи и известни професионалисти, сред които операторът Дион Бийби (“Съучастникът”) и монтажистите Уилям Голдбърг (“Жега”, “Али”, “Вътрешен човек”) и Пол Рубел (“Вътрешен човек”, “Съучастникът”). Джон Мърфи (“28 дни по-късно”) е автор на музиката, а Янти Йейтс (“Ханибал”) и Майкъл Каплан (“Боен клуб”) са дизайнери на костюмите. Художник на продукцията е Виктор Кемпстър (“JFK”). Продуцент на “Маями Вайс” е Питер Ян Бруге (“Жега”, “Вътрешен човек”).
Copyright © 2024 Dir.bg.