"Маями Вайс" - играчите на Маями Вайс

Известен със способността си да предизвиква най-доброто в актьорите, Ман искал да избере изпълнители, които се вълнуват от историята на героите си, не само представянето им на екрана. Режисьорът настоявал актьорите да представят културното разнообразие на Маями и Южна Флорида. Обсъждайки избора на главните си звезди Фокс, Фарел и Ли, Ман споменава: “Когато работиш с актьори като Джейми, Колин и Гонг... Режисьорската работа е вълнуваща, заради нивото на агресивна амбиция. Въпросът е колко далеч може да стигнем?”

Маями Вайс” е третият филм на Ман и Джейми Фокс, който изпълнява ролята на Рикардо Тъбс, след “Али” през 2001 и “Съучастникът” от 2004, за който Фокс беше номиниран за “Оскар” за най-добър поддържащ актьор. Същата година Фокс спечели “Оскар” за най-добър актьор за изпълнението си в “Рей”. Ман допълва: “Джейми умее да предизвиква спонтанна и откровена реакция само с мимиките си. Той знае какви трябва да са маниерите на Тъбс и моментално ги възприема.”

Докато тренирал и се подготвял за ролята си, Фокс разговарял с полицаите и консултантите за капаните на опасната професия. “Изкушаваш се да направиш това или онова. Дали опитваш живота от другата страна? Това е като да изневеряваш на жена си. Женен си, но имаш връзка и с дивото.”

Колин Фарел дава живот на обаятелния и чаровен Съни Крокет – роля, която актьорът, подобно на милиони други фенове, познава от оригиналния сериал. Ирландецът, който последно участва в два епоса (“Александър” на Оливър Стоун и “Новия свят” на Терънс Малик), лесно влиза в кожата на Крокет: “Той е добро момче, солиден като скала. Беше неверояно колко много информация ни предложи Майкъл. Отидохме къде ли не, за да открием Крокет... Атланта, Мемфис и някои части на Тексас. Обсъждахме какъв е бил баща му, майка му, която е умряла много млада. Разглеждах какви са били дрехите по времето, когато Съни е роден, кои са били най-известните предавания по телевизията, какви са били филмите и музиката. Всичко това се просмуква и влияе върху личността ти.”

Ман допълва: “Колин е много смел – смел с главна буква. Той е безстрашен и е готов на всичко. Ролята е на Съни Крокет, но той създава съвсем нов герой. Не отхвърля нищо от това, което правеше Дон Джонсън, просто става сума за съвсем друго нещо. Не може да се прави сравнение.”

Фокс също има какво да каже за изпълнението на колегата си: “Мисля, че “Маями Вайс” е неговият шанс да използва образа, който всички виждат и да го обедини с Крокет. Колин има външността и чувството за хумор. Когато го гледаш на екрана си казваш “Това е истината”.”

И двете звезди осъзнавали, че ще трябва да се опознаят доста добре, за да изиграят реалистично партньори. Фокс обяснява: “Това е химия. Ако не си пасвате, нищо няма да се получи.” Фарел бърза да се съгласи: “Когато споделяте едни и същи убеждения се поражда дълбоко приятелство и разбирателство. Те се поддържат и си вярват безрезервно.”

Основният женски елемент в “Маями Вайс” е обектът на желанието на Крокет, финансовата престъпничка Изабела, която се изпълнява от уважаваната китайска актриса Гонг Ли. От години звезда в азиатското кино, Ли вече привлече вниманието на западната публика с “Мемоарите на една гейша”. Актрисата обсъжда ролята си в “Маями Вайс”: “Тази героиня е много сложна. Тя е много характерна. Не може да се каже, че е злодей, но наистина е наркотрафикант. Тя е много силна личност, но в същото време е крайно чувствителна.”

Ман допълва: “Исках да работя с Гонг след като я гледах в “Raise the Red Lantern” и “Red Sorghum”. Колкото по-трудни стават нещата, толкова повече й харесват.”

Ли също е доволна от режисьора, който не признава ограничения: “Той ти дава невъзможни задачи, но ти казва, че ще се справиш. И в крайна сметка, ти наистина успяваш.”

Изабела започва неочаквана връзка със Съни Крокет, което значително усложнява живота й – тя вече е обвързана с Монтоя, един от най-опасните престъпници в Латинска Америка, изигран от известния испански актьор Луис Тосар. Според Ман, Крокет знае, че връзката му с Изабела е “единствена по рода си. За съжаление, тя не е подходящата жена и той не е подходящият мъж.” А според Ли: “Изабела се страхува от истински емоции и чувства. Тя никога не е имала връзка, в която да се отдаде изцяло.”

Британската актриса Наоми Харис допълва актьорския екип като родената в Бронкс агентка (и приятелка на Тъбс) Труди. Харис грабна публиката с участието си в “28 дни по-късно” и наскоро я видяхме в “Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца”. Актрисата снимала ролята си в двете продължения на “Карибски пирати” приблизително по същото време, по което работила и над “Маями Вайс”. Тя впечатлила Ман с разнообразните си таланти: “Наоми е изумителна. Има невероятно желание да придобива нови умения.”

Джъстин Теру, Бари Шабака Хенли и Елизабет Родригес допълват екипа ченгета в “Маями Вайс”. Родригес, подобно на Харис, приела много сериозно специалната подготовка, особено за сцената, в която героинята й (снайперист Джина Калабрезе) се изправя срещу расистката групировка, “Арийското братство”.
Copyright © 2024 Dir.bg.