"Ченгето в мен": за изпълнителите и кинематографистите

МАРТИН ЛОУРЪНС като Майлс Логан е лукав крадец на бижута, който трябва да се въплъти в детектив от лосанжелиското полицейско управление, за да намери рядък и безценен син диамант. Лоурънс е известен комик, който остави следи в киното и телевизията с уникалния си комедиен стил и редки физически умения. Съвсем наскоро партнира на Еди Мърфи в комедията на “Universal” “До живот”. Този филм отбеляза завръщането на тандема Лорънс-Мърфи, които вече бяха работили заедно в хитовата комедия “Бумеранг”. Преди това Лоурънс игра заедно с Тим Робинс в “Нищо за губене” - роля, която му донесе признанието на критиците. Лоурънс играе и в поредица от хитови заглавия, сред които хита с над 150 млн. долара постъпления от цял свят - екшън-комедията на “Columbia Pictures” “Лоши момчета”, където партнира на Уил Смит, и “Любов и омраза” - негов режисьорски дебют. Сред другите му роли в киното са тези в “Домашен купон”, “Домашен купон 2” и “Do the Right Thing” (1989, реж. Спайк Лий). През 1997 г. Лоурънс приключи успешно 5-годишния си ангажимент като изпълнителен продуцент и изпълнител на главната роля в ТВ сериала “Martin”. Телевизионната си кариера Лоурънс започва като водещ на шоуто “Russel Simmons: Def Comedy Jam”, което се излъчва два сезона. Появява се и в шоуто “What’s Happenin’ Now”. Филмът-концерт “You So Crazy” (1994) - един от трите музикални филма с
най-високи приходи, го утвърждават като комик. Следва концертният албум “Talking Shit”, включен в класацията Top 10 на сп. “Billboard” и номиниран за “Грами”.          
ЛЮК УИЛСЪН пресъздава образа на детектив Карлсън, неопитния, но енергичен млад полицай, който работи в екип с Майлс. Откакто дебютира в киното в признатия от критиката независим хит “Bottle Rocket” (1996, реж. Уес Андерсън), Уилсън работи постоянно с най-уважаваните кинематографисти в Холивуд.
Неотдавна Уилсън игра във филм на режисьора на “Bottle Rocket” Уес Андерсън - “Колежът “Ръшмор”, къзето му партнираше Бил Мъри. Съвсем наскоро Уилсън партнира на Дрю Баримор в комедията “Меню за трима”, за която критиците го похвалиха разточително в статииите си. Предстоящи филми с негово участие са “Dog Park”, където играе заедно с Наташа Хенстридж и Джанийн Гарофало, и “Committed” - с Хедър Греъм в главната роля. Уилсън току що приключи снимки по филма “My Dog Skip”, където партнира на Кевин Бейкън.
ПИТЪР ГРИЙН играе Дийкън - подлия член на бандата на Майлс Логан, който е твърдо решен да си възвърне собствеността върху безценния син диамант.
Грийн има зад гърба си доста запомнящи се филмови роли. Сред тях се открояват тези в “Безкрайна нощ”, където партнира на Бен Стилър, “Жената на богатия”, “Под обсада 2”, “Маската”, “Нощта на Страшния съд”. Грийн започва кариерата си в театъра, като преди това учи в реномирания театрален институт “Лий Страсбърг”.
УИЛЯМ ФОРСАЙТ пресъздава образа на Хардкасъл - ветеран детектив в лосанжелиското полицейско управление, който се сбогува с надеждите си за лелеяното повишение в службата след появата на мнимия детектив Малоун.    
Впечатляващият списък с роли на Форсайт в игралното кино включва доста драматични превъплъщения. Неотдаван той игра в “Готи”. Гледали сме го и в “Огнена стихия”, “Скалата”, “Неща, които да правиш в Денвър, когато си мъртъв”, “Виртуален убиец”, “Дик Трейси”, “Да отгледаш Аризона”, “Имало едно време в Америка”. Форсайт съвсем наскоро започна снимки по независимата продукция “Luck of the Draw” с Денис Хопър. Ще го видим в главната роля в “Deuce” на “Walt Disney”, където ще партнира на Роб Шнайдер.
ДЕЙВ ШАПЕЛ играе Тъли - бившия съдружник на Майлс, чиято внезапна поява заплашва да разруши внимателно замислените планове на Логан. Шапел ще видим скоро и в комедията “Foolproof” с Дани де Вито и Норм Макдоналд. Този филм е режисьорският дебют на съсценаристите Скот Александър и Лари Карашевски, носители на “Златен глобус” и номинирани за “Оскар”. “Foolproof” ще бъде пуснат по кината идната година. Гледали сме Шапел и в хита “Смахнатият професор”, където той играеше отвратителния шоумен, и във “Въздушен конвой”, където бе откачения осъден Пинбол Паркър. Шапел беше съсценарист и изигра главната роля в изненадващо превърналия се в хит филм “Недопечен”. Участва и в “Имате пощ@” с Том Ханкс и Мег Райън в главните роли. Шапел прави дебют в игралното кино през 1993 г. във филма на Мел Брукс “Робин Худ: Мъже в чорапогащи”.
ЗА КИНЕМАТОГРАФИСТИТЕ
Преди “Ченгето в мен” ЛЕС МЕЙФИЙЛД режисира хитовата комедия от 1997 г. “Флабър” с Робин Уилямс в главната роля, която само в САЩ донесе приходи от над 100 млн. долара. Той е режисьор и на “Вярвай в чудеса” с Мара Уилсън и Дилън Макдърмът в главните роли, както и на “Encino Man” (1992), с който дебютира като режисьор. Завършил университета в Южна Калифорния, Мейфийлд започва кариерата си като асистент-режисьор. Един от основателите на “ZM Producitons” - продуцентска компания за телевизионни и документални филми, Мейфийлд е изпълнителен продуцент на признатия от критиката документален филм на “Showtime” “Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” (1991, реж. Факс Бар и Джордж Хикенлупър), както и на наградения с “Еми” “Images of Life: Photographs that Changed the World”.
Copyright © 2024 Dir.bg.