На видео и DVD през ноември

04.11.2006 г.
На видео и DVD през ноемвриПрез ноември месец на DVD излизат два от най-добрите блокбастъра на 2006 г. Ако сте пропуснали завръщането на капитан Джак в “Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца”, сега е моментът да видите как Джони Деп се усъвършенства в пиратския “бит и култура”. В същото време се осъществява още едно завръщане – това на Супермен, чийто филмови приключения са почти непознати на две-три поколения кинозрители. С помощта на врелия и кипелия в света на комиксите Брайън Сингър младият Брандън Рут се справя успешно с предизвикателството на стоманения мъж.

Още един нашумял хит можете да намерите във видеотеките през този месец – историята за обречената любов на двамата каубои от “Планината Броукбек”.
В раздела „Любопитни кинозаглавия” се класират три филма. “Прекършени цветя” е за всички фенове на Джим Джармъш и за почитателите на флегматично-изразителния Бил Мъри, който попада в почти криминална интрига, издирвайки своя предполагаем син.

Самопризнанията на един опасен ум” е режисьорският дебют на Джордж Клуни и е по мотиви от истинската история на култовия американски импресарио Чък Барис. А “Фактотум” е по автобиографичния роман на Чарлс Буковски и може да се похвали с изключително автентичното присъствие на Мат Дилън.

Не толкова арт, но съвсем достоен за вашето внимание, ако предпочитате по-нестандартно кино, е “В добра компания” с Денис Куейд, който разглежда по различен начин взаимоотношенията в триъгълника шеф-подчинен-дъщерята на шефа, пардон, на подчинения.

Сред по-динамичните предложения през ноември са женският уестърн “Бандитки”, където Салма Хайек и Пенелопе Крус гонят лошите между мексикански кактуси; екшън-трилърът “Нападение над участък 13”, в който Итън Хоук и Лорънс Фишбърн са в капана между лоши ченгета и снежната буря; и криминалният “16  пресечки” с Брус Уилис в ролята на уморено ченге, което трябва да реши на чия страна е.

Ретро полъх ще ви донесе “Новият Дон Жуан” - модерна версия на мита за романтичния любовник, в която си партнират Джони Деп и кинодинозавърът Марлон Брандо. А европейското предложение е френският “Руски кукли” - своеобразно продължение на бликащия от хумор и емоции “Европудинг”.

Ако предпочитате непоказвани филми, не трябва да пропускате “Матадорът” с Пиърс Броснан – нестандартна история за поочукан от живота наемен убиец, с чудесна актьорска игра и любопитни обрати. Вижте и “Обсебване” на Брайън Де Палма, който е много различен от “Черната далия”, но отново съдържа мистерия около появата на жена, която страшно прилича на друга, вече покойница.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.