Във видеотеките преди Коледа

09.12.2006 г.
Във видеотеките преди КоледаСред добрите предложения, които можете да откриете във видеотеките през декември, са няколко познати заглавия от всички жанрове.

Най-добър е екшънът в “Маями Вайс”, където Колин Фарел и Джейми Фокс са печени ченгета. Ако търсите любовна история, можете да си преговорите “Къщата на езерото” (за модерни влюбени) със Сандра Бълок и Кеану Рийвс, или “Тристан и Изолдa” (за вечните романтици).

Ако предпочитате сюжети с политически привкус, изберете “Полет 93” (за последния от 4-те самолета-камикадзета на 11 септември) или “Вечният градинар”, където Ралф Файнс се забърква в сложна международна афера. За почитателите на комедията се препоръчва употребата на необикновено дистанционно, което върви с Адам Сандлър в “Щрак”, а нещо по-нестандартно можете да откриете в “Рок скейтъри” на скандалния Лари Кларк.

Най-любопитните предложения сред заглавията, които ще излязат директно на DVD, са: драмата “Лъжи на разделението”, която напомня на film noir с добре засукана интрига и Рупърт Евърет в една от главните роли; “Ти водиш”, където Антонио Бандерас е учител по танци; и най-вече “Ледена буря” на Анг Лий, в който Сигорни Уивър прави може би най-добрата роля в кариерата си.

В тази група можете да се уредите също с класиката на Акира Куросава “Кагемуша” (историята на дребен крадец, избран за двойник на известен воин) и с истинска балканска поетика в “Аржентинско танго” на Горан Паскалевич.

За колекционерите са новите попълнения към поредицата филми с Жан-Пол Белмондо и Ален Делон. Бабел се подвизава в комедиите “Щастливият Великден” и “Великолепният”; оказва се дребен мошеник в “Стависки” на Ален Рене; несправедливо обвинен в убийство в “Трупът на моя враг”; полицейски комисар в “Страх над града” и двоен агент в “Доносник” на Жан-Пиер Мелвил. При същия този Мелвил, известен с “черното” си кино, се проявява и Ален Делон - в “Полицай” с Катрин Деньов и в “Червеният кръг” с Ив Монтан. Можете да го видите също и като член на “Бандата”.

През декември можете също така да си купите на DVD две превъзходни изпълнения на Ал Пачино: в “Белязаният” и “Море от любов”, както и “Диво сърце” на Дейвид Линч.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.