Главозамайващата кинокариера на тв д-р Рос

Главозамайващата кинокариера на тв д-р РосДжордж Клуни е един от най-търсените в момента Холивуд киноактьори, замени спечелилото няколко награди изпълнение на ролята на д-р Дъглас Рос в телевизионния хит на NBC "Спешно отделение" за главозамайваща кариера в киното.

Миналата година Клуни се появи заедно с Мишел Пфайфър в романтичната комедия "Един прекрасен ден", а по-късно тази година ще можем да го видим в екшън-драмата "The Peacemaker". Това лято той ще замине за Австралия, за да изпълни малка роля в "The Thin Red Line" на режисьора Терънс Малик. През есента ще продължи снимките на "Спешно отделение", връщайки се към ролята, донесла му номинации за награда "Еми", наградата на Гилдията на филмовите актьори, "Златен глобус" и "Избор на публиката", и ще изиграе банков обирджия-беглец във филмовата адаптация по бестселъра на Елмър Ленърд "Out of Sight". Клуни се е снимал и в трилъра "From Dusk Till Dawn" (1996, реж. Робърт Родригес) заедно с Куентин Тарантино, Харви Кайтел и Джулиет Луис. Филмът е по сценарий на Тарантино.

Наскоро Клуни основа две собствени продуцентски компании: "Left Bank Prod." за игрални филми, и "Mirador Ent." за телевизионни филми.
Copyright © 2024 Dir.bg.