Джони Деп в ролята на Литвиненко

15.01.2007 г.
Джони Деп в ролята на ЛитвиненкоКинокомпанията Warner Bros. е купила правата за екранизация на историята на Александър Литвиненко. Има вероятност ролята на бившия агент на ФСБ да получи Джони Деп.

В края на 2007 година в САЩ и Великобритания трябва да излезе книгата на Алан Ковел „Историята на Саша: Животът и смъртта на един руски шпионин”. Авторът, шеф на лондонския офис на вестник The New York Times, внимателно е следил съдбата на Александър Литвиненко и разследването на обстоятелствата около неговата смърт.

Кинокомпанията Warner Bros. вече е закупила правата за екранизация на книгата, но сумата и условията по сделката не се разгласяват.

Както съобщава холивудското издание Variety, работата на бъдещия филм е възложена на продуцентската фирма на Джони Деп, Infinitum Nihil. Има голяма вероятност звездата от „Карибски пирати” и „Чарли и шоколадовата фабрика” да поеме ролята на бившия сътрудник на ФСБ Александър Литвиненко или поне една от главните роли.

Бившият полковник от ФСБ Александър Литвиненко издъхна на 23 ноември 2006 в Лондон. За най-вероятна причина за смъртта му се смята отравяне с радиоактивен полоний-210. Смъртта на Литвиненко се разследва от руски и британски правоохранителни органи.

Според британския вестник Daily Mirror, детективите от Скотланд Ярд знаят кой е убил Литвиненко, но се съмняват, че Русия ще предаде заподозрените на британските власти за провеждането на съдебен процес.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.