Фестивал на ужасите от Тарантино

06.03.2007 г.
Фестивал на ужасите от ТарантиноМного деца обичат да ходят в „Дисниленд”, но малкият Куентин Тарантино се чувствал най-щастлив в един малък, занемарен киносалон в Лос Анджелис. Там с часове зяпал кървави самурайски разправии, вживявал ce в приключенията на живи мъртъвци и се запознал задълбочено с хранителните навици на зомбите.

Днес 43-годишният майстор и компанията New Beverly Cinema обединяват усилията си, за да създадат кинофестивал Grindhouse, на който ще бъдат показани над 50 от така наречените "еxploitation" филми от личната колекция на режисьора. Това са същите тези филми, в които, според Тарантино, изкуството на киното се съчетава успешно със занаята на касапина и които са били основните му „музи” още от началото на кариерата му.

В рамките на новия фестивал ще бъдат органтизирани и няколко тематични вечери – например вечер на европейската еротична комедия. ”Grindhouse ще бъде фестивал–знак на почит към този жанр в киното, който аз обичам най-много, и към тези филми, на които съм се наслаждавал десетилетия ", заяви Тарантино.

Около датата на световната премиера на самия филм „Grindhouse”, на който е наречен и новият фестивал, все още има известни неясноти, но официално датата засега е април 2007.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.