Във видеотеките в началото на пролетта

08.03.2007 г.
Във видеотеките в началото на пролеттаПрез март можете да откриете няколко наистина добри филма във видеотеките.

Едни гърди пред всички е “Децата на хората” на Алфонсо Куарон, в който Клайв Оуен изпълнява ролята на обикновен чиновник, въвлечен против волята си в бурни обществени събития, последица от факта, че на Земята от 18 години не се е раждало бебе. Двамата с Джулиан Мур придават актьорски финес на тази мрачна, футуристична притча за възможния край на света.

Друг филм, който можете да видите само на домашния си DVD плеър, е предизвикалият сензация по световните екрани “Шортбъс”. Режисьорът Джон Камерън Мичъл привлича вниманието с едно късометражно филмче, което впоследствие се превръща в истински “голям филм”, макар и подчертано “независим”. Историята ни отвежда в супермаркет, където ставаме свидетели  на несимулиран секс между актьорите и на емоционалните лутания на младите герои, обвити в непринудено чувство за хумор.

Romanzo criminale” пък е чудесна италианска кримка в най-добрите традиции на мафиотските истории, които режисьорът Микеле Плачидо познава толкова добре. Друго заглавие, което може би сте пропуснали на големия екран, е романтичната драма на Камерън Кроу “Елизабеттаун”, в която Орландо Блум и Кирстен Дънст са две страдащи души, чиито пътища се пресичат първо телефонно, а след това и на живо.

Почитателите на класиката (макар и не толкова отдавнашна) могат да гледат 20 години по-късно “Мисията” на Ролан Жофе, където Робърт де Ниро е покаял се грешник, който се нагърбва с нелеката задача да спаси заблудени души в Южна Америка. А съвсем непознат е “Отбор за милиони” с Били Боб Торнтън и Грег Киниър – римейк на класическа спортна комедия от 70-те с Уолтър Матау.

Сред заглавията, които можете да си купите за домашната колекция, внимание заслужава “Милиони” на Дани Бойл - за две хлапета, дузина светци и доста хилядарки лири стерлинги. А защо не и “Бандитки” - забавен “женски” уестърн, в който Салма Хайек и Пенелопе Крус ще ви очароват.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.