Във видеотеките през май

04.05.2007 г.
Във видеотеките през майАко ви се прииска да погледате кино у дома през месец май, можете да си наваксате няколко добри и още толкова приятни развлекателни заглавия от филмовия репертоар, минал по големите екрани през последните месеци.
Препоръчителната комедия е „Нощ в музея“, където Бен Стилър се озовава пазач сред оживяващи експонати от различни исторически периоди.

Романтична нотка ще добавите с „Ваканцията“, в който Кейт Уинслет и Камерън Диас си разменят местата, и особено с „Добра година“ на Ридли Скот, в чест на който Ръсел Кроу се превръща от гладиатор в амбициозен бизнесмен, откриващ насладата от живота „по френски“.

Приключенията са на страната на „Алатристе“ и „Кървав диамант“. Първият ще ви отведе в Испания и Фландрия през XVII век, в компанията на Виго Мортенсен, затънал сред дворцови интриги, любовни трепети и много войнишка пот. Вторият отдава предпочитание на Леонардо Дикаприо и Джимон Хонсу, които търся огромен диамант из прашните, опасни пътища на Сиера Леоне.

По-малко политически интриги и повече съспенс ще ви поднесе „Deja vu”, без да забравяме футуристичния елемент на “пътуване” в миналото, който съдейства за разкриването на заплетена криминална интрига.

Със съспенс може да се похвали и най-доброто предложение за май - “Престиж”, където в директен двубой влизат магьосниците Хю Джакмън и Крисчън Бейл. А колкото до “Кралицата“, преценете сами дали симпатиите ви са на страната на Елизабет II или на премиер-министъра Тони Блеър, що се отнася до аферата „Даянагейт“.

Сред заглавията, които не са имали късмет да се появят по кината, внимание заслужават историческата драма „Мария Антоанета“ на София Копола, с Кирстен Дънст в ролята на своенравната кралица; също френската пасторална история „Големия Мон“ с носталгични нотки за романтиката на младостта, както и мексиканската кримка „Опасни хроники“ - за журналист, тръгнал на лов за чудовища.

Ако пък искате да подгреете за „Спайдърмен 3“, можете да обогатите личната си колекция със „Спайдърмен 2.1“. Приятно гледане!

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.