Скандал между Уайнстийн и Бесон за Артур

28.05.2007 г.
Скандал между Уайнстийн и Бесон за АртурПродуцентът Харви Уайнстийн ("The Weinstein Company") отвърна на нападките на Люк Бесон, като го нарече „свършен", след като френският режисьор го обвини, че е съсипал неговия фентъзи филм „Артур и минимоите”.

В интервю за SuicideGirls.com създателят на „Петият елемент” призна, че е разочарован от представянето на последния си филм в САЩ, режисиран по собствената му книга и сценарий. Бесон каза: „Аз съм във филмовия бизнес повече от 30 години. Компанията на Уайнстийн е най-лошата, с която съм работил досега в целия ми живот, в която и да е страна! Причината критиците да не харесат „Артур и минимоите” бе, че Уайнстийн промени много филма, за да прилича на американски. Но критиците не са глупави. Те видяха филма и усетиха, че насила е приспособен за американската публика".

Уайнстийн доведе Мадона, Снууп Дог и Робърт Де Ниро за озвучаването на американския вариант, с които замени френските актьори от оригиналната версия. Освен това промени и заглавието на филма - вместо "минимои" се използва просто "невидимите".

В отговор, Уайнстийн заяви пред New York Daily News: „Той не е на себе си. Той е минало..."

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.