Любопитно за „Мистър Брукс

02.05.2007 г.
Любопитно за „Мистър Брукс”• Даниъл Панабейкър играе дъщерята на мистър Брукс (Кевин Костнър) и мисис Брукс (Мардж Хелгенбъргър). По-младата сестра на Панабейкър, Кей Панабейкър, играе Линдзи Уилоус, дъщеря на Катрин Уилоус (отново Мардж Хелгенбъргър) в "От местопрестъплението" на CBS.

• Според интервю с Кевин Костнър, това вероятно е първи филм от предстояща трилогия.

• „Мистър Брукс може да бъде някой, когото познавате", казва режисьорът Брус Евънс. „Всички ние притежаваме и тъмна страна, но мистър Брукс експлоатира своята до крайност. Той изглежда като човек, който не би навредил дори на муха, който истински обича семейството си и има чудесен живот по всички стандарти, но истината е, че има сериозен проблем, с който не може да се пребори."

• Много класици в киното и телевизията изследват изкривената действителност на серийния убиец: филмите за Ханибал Лектър, „Бостънският удушвач”, „Талантливият мистър Рипли”, „Непознати във влака”, „Седем”, „Психо”, филмите за Джак Изкормвача и сериалът “Декстър”. Но историята на режисьора Евънс и съсценаристът-продуцент Гидиън за мистър Брукс е новаторска. Неговите престъпления са отличителни – Брукс осъществява вид зловещо ухажване на жертвите си, избира ги внимателно, следи ги, за да научи какви са техните навици и начин на живот, и след това изпитва чисто удоволствие, докато извършва страховитите, но ефективно планирани убийства.

• Докато пишат историята на Ърл Брукс, самите автори на сценария биват изненадани от резките й завои. "Обичаме да пишем по много органичен начин, така че винаги има изненади", отбелязва Гидиън. "Една от изненадите за нас беше Маршал, неочаквано изникнал в историята, като гласа на всички неизказани страхове на мистър Брукс, заблуди, ярост и неразбиране, които се превръщат в инстинкт за оцеляване. Същото нещо се случи и с дъщерята на мистър Брукс. Ние наистина не знаехме коя беше тя, докато не започнахме да се чудим – защо Джейн е изхвърлена от училище? Това поставяше историята в няколко много интересни посоки."

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.