Спилбърг и „The 39 clues”

02.07.2008 г.
Спилбърг и „The 39 clues”Докато се готви за раздяла с компанията-майка „Paramount” (за скромната сума от 2 млрд. долара),  „Dreamworks” се сдоби с правата за киноадаптация на приключенската поредица „The 39 clues”, която е представител на новия жанр мултиплатформени игри и ще бъде пусната на пазара тази есен от „Scholastic Media”.

Създадена едновременно в книжен вариант (близо десет книги ще бъдат публикувани регулярно в продължение на 2 години) и  като игра на карти и он-лайн игра, новата концепция дебаркира в киното с „достатъчно материал за създаването на 3 или 4 филма”, според президента на „Dreamworks” Стейси Снайдър. Историята на самата игра има своите корени в модерната митология и разказва за най-могъщото семейство на планетата, чиито корени могат да бъдат проследени назад до Наполеон и... Хари Худини.

Участниците в играта трябва да открият корените на това могъщество, благодарение на 39 следи, пръснати из света и Историята. Спилбърг е заинтересуван от режисирането на проекта, но не се знае кога ще успее да го вмести в натоварения си график.
Copyright © 2024 Dir.bg.