Кейт Уинслет съди “Дейли Мейл“

13.05.2009 г.
Кейт Уинслет съди “Дейли Мейл“Носителката на Оскар Кейт Уинслет съди британският таблоид "Дейли Мейл" за 150 000 паунда заради материал, в който се твърди, че тя е излъгала за своя фитнес режим, съобщи БГНЕС.

В документите по делото, внесени във Върховния съд в Лондон, звездата твърди, че е "огорчена и смутена" от статията и допълва, че материалът е навредил на личната и професионалната й репутация и иска да бъде наложена забрана за повторното им публикуване. Вестникът не се е съгласил да изпълни това искане, пише в документите по делото.

В статията, озаглавена "Трябва ли Кейт Уинслет да спечели Оскар за най-дразнеща актриса в света?", пише, че звездата е омаловажила количеството упражнения, които трябва да прави, за да остане във форма. В материала се оспорва цитат от интервю на Уинслет пред списание "Ел", в което тя казва: "Не ходя в тренировъчната зала, защото нямам време, но правя серията упражнения Пилатес в продължение на 20 или повече минути всеки ден вкъщи".

В документите по делото актрисата твърди, че е особено огорчена от изключително неприятния и груб начин, по който е написана статията. През 2007 г. Уинслет постигна извънсъдебно споразумение, сумата на което не беше разкрита, със списание "Грация", заради твърдения, че ходела на диетолог.

BgNewsroom
Copyright © 2024 Dir.bg.