От днес в кината вали триизмерна храна

23.10.2009 г.
От днес в кината вали триизмерна хранаАвторите на анимационни филми винаги са разполагали с безграничните възможности на рисуваните си персонажи за действие и всякакви трансформации на тялото. Освен това за идеите в рисуваното кино никога не е имало пречки. Затова добре направените анимационни филми се харесват еднакво както на децата, така и на порасналите такива.

Улавям се, че все по-често се вълнувам от анимация. Още повече, че с 3D технологиите нещата стават почти осезаеми, а с находчив сюжет някое анимационно заглавие направо може да ви накара да забравите актьорите. Например “Облачно с кюфтета“... Вече всички могат да видят “най-вкусния“ филм на 2009 година.

Сюжетът му е изключително забавен - млад изобретател, неразбран от баща си, създава машина, която произвежда дъжд от храна. Сами се сещате какъв рай настава: за децата в града - сладоледени топки, за всички останали всякакви деликатеси - от пържоли до скариди, от обикновени хамбургери до домати и краставици. И всичко това с едно натискане на копчето. Но машините не знаят мярка.

Изобретението на Флинт Локууд заплашва целия свят с опустошителни урагани от мутирали храни, от които хората не само ще преяждат, но може и да загинат. “Облачно с кюфтета“ не е само анимация със сочен сюжет. В нея проследяваме и разклатената връзка баща-син, в която таткото не е въодушевен от все по-странните изобретения на сина, а момчето всячески се стреми да го накара да се гордее с него. Но не успява.

Също така ще видим и как се развиват отношенията на Флинт с младата синоптичка Сам Спаркс на фона на телевизионни камери и аромат на спагети “Карбонара“. Шантавият изобретател е озвучен от Бил Хейдър, а баща му - от класика Джеймс Каан. Красивата Сам говори с гласа на Ана Фарис.

“Облачно с кюфтета“ е така забавен филм, че дълго време след гледането му продължавате да се чувствате заситени - с находчив хумор и безброй свежи инвенции. Плюс това от такова преяждане не се пълнее.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.