Аватар“ оглави бокс офиса на САЩ

25.12.2009 г.
“Аватар“ оглави бокс офиса на САЩСлед месец на спекулации и съмнения филмът “Аватар“ на режисьора Джеймс Камерън “е вече в кината.

Прогнозите за печалбите, които ще донесе определено са обнадеждаващи. Според информация на холивудската бокс офис класация триизмерния епос е заел челното място с приход от $73 милиона от началото на прожекцията, съобщи CNN.

Приходите от филма "Аватар" засега са по-ниски от очакванията, но като се има предвид, че по-голямата част от Източното крайбрежие е затрупана под снега цяла седмица, може да се твърди, че стартът на филма по екраните е многообещаващ.

Това със сигурност е най-добрият дебют на триизмерен филм. Лошото време е оказало влияние на бокс офис класациите като цяло.

"Принцесата и жабокът" е на второ място в американската класация. 12.2- те милиона долара приход са два пъти по-малко от печалбите от първата седмица на прожекцията.

"Сляпата страна” е на трето място с $10 милиона печалба за седмицата. Но със своите $167.7 милиона общ приход, филмът е отбелязал значителна преднина пред дългоочаквания "Предложението", който залага на чара на звездата Сандра Бълок. Известната комедия "Срок за влюбване" (2002) с нейно участие и участието на Хю Грант се радваше на несравним успех.
Copyright © 2024 Dir.bg.